Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

"Setkání motocyklů čs.výroby"
 
 
NÁSLEDUJÍCÍ  motosraz -
 
  • 19. SRAZ čs.motocyklů  2023 - termín  25.8. - 26.8.2023 areál sokolovny Huntířov u Železného Brodu

Máš JAWU, ČíZu, Pragovku, Tatrana, Maneta, Stadiona či jinou motorku ?
A chceš si pokecat, a společně se projet krásy naší vlasti ? 
Tak přijeď mezi nás na již 19. sraz motocyklů čs.výroby. 
Vítáni jsou ale i motocykly zahraniční výroby, zvláště potom motocykly něměcké výroby MZ a Simson
Dobové oblečení a přípojná vozidla jsou přímo žádána.

Program :

Pátek dopoledne pro ty co přijedou již ve čtvrtek odpoledne

Společná vyjižďka po ČESKÉM RÁJI a OKOLÍ  od 10 hodin


Pátek 
od 16.oo příjezd prvních účastníků,
ubytování ve vlastních stanech, 
nebo v sokolovně ve vlastním spacáku,
21.oo - hraje živá kapela PŘEHMAT
volná zábava + buřty + maso + pivo, …….

Sobota – hlavní den
8.oo – 10.oo příjezd účastníků a výstava strojů
10.3o start na spanilou jízdu Pojizeřím se 2 zastávkami
16.3o občerstvení v cíli v Huntířově n/J
18.oo vyhodnocení a předání cen již tradičních kategorií

Pokud se Vám naše pozvání zamlouvá a líbí , tak stačí jen sbalit spacák či stan, dobrou náladu a dorazit   

 

 
 
 
 
Minulé motosrazy
 
 
 
  • 18. SRAZ čs.motocyklů  2022 - termín  26.8. - 27.8.2022  
  • 17. SRAZ čs.motocyklů  2021   termín  27.8. - 28.8.2021
  
  • 16. SRAZ čs.motocyklů  2020 - termín  4.9. - 5.9.2020

Několik foto ze srazu : 

https://cezetaci.rajce.idnes.cz/16.Sraz_motocyklu_cs._vyroby_4.-5.9.2020/
 
Video ze srazu:
www.youtube.com/watch
  • 15. SRAZ čs.motocyklů  2019 - termín  30.8. - 1.9.2019
 Několik foto ze srazu :
cezetaci.rajce.idnes.cz/15.sraz_motocyklu_cs._vyroby_Huntirov_n_J_-_31.8-1.9.2019/1457866649 
 
Video ze srazu:
www.youtube.com/watch
  • 14. SRAZ čs.motocyklů  2018 - termín  31.8.- 1.9.2018

Sraz je již minulostí. V pátek se sjelo na 45 účastníků a podnikli jsme výlet do Hořic v Podkrkonoší, kde právě probíhala výstava k místnímu závodnímu okruhu a s tím spojených osobností.Po vřelém přivítání a výkladu a prohlídce, vzhledm k tomu, že je počasí výborné ,ač předpověď hlásila zataženo, startujeme stroje a míříme do Pekelných dolů. Pro některé je to první návštěva této lokality a tak si s radostí zajecou se svým motoczklem až dovnitř. Lehce pojíme, popijeme okoukneme ostatní moderní motocykly, nebo spíše jejich majitelé okukují ty naše. Po asi hodince jedeme zpět do huntířova, kde už na nás čeká pečené prasátko, a po cekláém dnu v sedle motorky vytoužené pivko. Večer dojíždí ješte několik opozdilců, ale předpověď na sobotu nevěští nic dobrého. No necháme s překvapit.

Je tu sobota ráno. Leje a leje , slovy klasika "chčije a chčije" , čekáme do 10 hod. Nic, čekáme do 11 hod. Nic. Ve 12 hodin dáváme náhradní program a instalujeme plátno a promítáme minulé srazy, filmy,  ...... mezi tím pojídáme grilované pochutiny . Nakonec se sraz za účasti 48 účastníků celkem vydařil, ač jsme v sobotu vyjižďku neuskutečnili. 

Děkuji všem co přijeli, vydrželi, a neodjeli. To jsou skalní fandové čs. motorek a srazů.

   Odkazy na fotogalerii :

https://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2018/

     

 13. SRAZ čs.motocyklů  2017 - je již za námi 

Na sraz bylo nutné připravit stany, lavice a stoly a tak jsme se sešli ve středu odpoledne za krásného letního počasí. Vše nám šlo dobře a tak jsme si nakonec poseděli u "jednoho" pivka. Ve čtvrtek bylo stále hezké počasí, ale předpověď na víkend nebyla vůbec lichotivá - má být zataženo, déšt, oblačno, děšť, ...., no co se dá dělat, ale věřím, že nakonec počasí dopadne a sraz bude.

Ve čtvrtek odpoledne se scházíme a přijíždějí kamarádi z Moravy, něco málo popijeme a pojíme na přivítanou a domlouváme se na zítřejší výlet. Ten se má uskutečnít na motocyklech do Pekelných dolů a Sklářské krčmy v Lindavě. Jenže ráno se probouzím a vidím jen déšť a zase déšť. Proto urychleně reaguji na danou situaci obvolávám všechny a úderem 10 hodiny se stává z motorkářského výletu, výlet automobilový. Pohled na radar mě ujišťuje v celodenní déšť a tak ještě odvolávám kapelu, která má hrát venku a operativně zajišťujeme 3 kamarády s kytarou, basou a banjem do prostor místního šenku sokolovny.

Do Pekelných dolů dorážíme 5 auty, dáváme kávu se štrůdlem, fotíme se  a po cca 3/4 hodině odjíždíme do sklárny v Lindavě. Tady máde rezervováno asi 20 míst, proto dáváme oběd, pivo ( chudáci řidiči aut), někteří si jdou vyrobit svůj vlasní půlitr nebo vázu. Potom se společně odebíráme na exkurzi do sklárny. Mezi tím přijíždějí skalní motorkáři z pardubicka. Jedou celou cestu v dešti a za to zaslouží úznání. Po příjezdu do Huntířova se rozjíždí ač komorní, ale zato velice veselá zábava do pozdních nočních hodin.

Nedá mě to, a stále sleduji předpověď počasí. Ráno se probouzím a HURÁ. Jasná obloha, sem tam mráček, sice se ochladilo, ale to nevadí. Kolem 8.30 začínají přijíždět první nedočkavci, z pelechů začínají vylézat páteční aktéři. Nakonec se sjelo 83 strojů, a tak se vydáváme na planovanou vyjížďku. Tentoktáte jedeme do Krakonošova motomuzea v Dolních Štěpanicích. Tady se rozdělujeme na  2 části. První jede přímo na Benecko do restoutrace Skalka na oběd, a té druhé se ujímá pan Pochop a provádí nás muzeem. Jsou k vidění jak stroje pro běžný provoz, tak i celá plejáda soutěžních motocyklů. Poté se prohodíme a kolem 14 hodiny odjíždíme společně na další část 95 km trasy.

Projíždíme Lomnici a parkujeme v areálu skokanských můstků. Někdo si tady jen odpočine vleže na trávě, nebo si dá kávu v restauraci. Část však vyráží po schodech na věž skokanského můstku K70. Sice to je fuška vyšplhat se až nahoru, ale ten rozhled je krásný. Dokonce se nám poštěstilo vidět i jednoho skokana, který zde zrovna trénoval.

Počasí se stále drží, a tak po cca 3/4 hodince odjíždíme směr Huntířov, kde je připraveno pro účastníky občerstvení v podobě klobásky. Vyhodnocení tradičních kategorií jsme letos  provedli systémem tomboly. Ten kdo byl registrovám, měl šanci výhry třeba půlitru s rytinou akce, nebo jiného překvapení.

Děkujem všem účastníkům, že je ani takovéto počasí neodradilo a přijeli, zúčastnili se spanilé jízdy a prožili hezký víkend. My se budeme snažit připravit další ročník a proto neváhejte přijet už v pátek .

 

Odkazy na fotogalerii :

 http://amkzeleznybrod

http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2017/

 

 VIDEO : 

lap1

 

 

  • 12.SRAZ čs.motocyklů 

   Na sraz dorazilo v pátek vce jak 30 účastníků, a tak jsme vyrazili na společnou projížku do Harrachova na skokanské můstky, potom do Polska do rybí restaurace Fliper. Po výborném obědě jedeme směr Horní Úpa, a stále se točíme  kolem Sněžky. Následuje zastávka na největším opevnění-tvrz Stachelberg. Večer je posezení u piva a pečené kýtě a klábosení především o motocyklech.

V sobotu kolem 8.30 se začínají sjíždět další účastníci, mezi tím však ze svých pelechů v sokolovně a stanů začínají vylézat večer popíjející účastníci. Dávají si objednanou snídani, kávu, a po krátké rozpravě v 10.30 hodin sedáme na stroje a mizíme za modrým kouřem nespáleného oleje směr Tanvald, Desná, Souš do Jizerskohorského technického muzea v Bílém Potoce. Tady je zastávka a individuální prohlídka po které potom pokračujeme opět na Souš, do Desné, přes Mariánskou Horu, Josefův Důl, Hrabětice, Bedřichov, na nově zrekonstruovanou Královku. Tady je možnost oběda, nebo krátkého výšlapu na Prezidentskou chatu, případně se vydat na místní rozhlednu. V 16 hodin odjíždíme směr Hrabětice, Lučany, Nová Ves zpět do Huntířova. Tady již čeká na hladové krky další svačinka v podobě ostravské klobásy. Mezitím dáváme podněty k vyhodnocení oblíbebených kategorií a rozdáváme ceny.

Celkem bylo v sobotu registrováno 107 motocyklů a cca 8 jen na parkovišti. které se s námi nezůčastnili spanilé jízdy. Děkujem všem za hezky víkend a těšíme se opět za rok.

Několik odkazů na fotky :

      http://cezetaci.rajce.idnes.cz/12.Sraz_cs.motocyklu_v_Huntirove_2.-3.9.2016_-_FOTKY/

     http://cezetaci.rajce.idnes.cz/12.Sraz_cs.motocyklu_v_Huntirove_2.-3.9.2016_-_VIDEO/

     http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2016/

     http://ckalov73.rajce.idnes.cz/Sraz_cs._moto_Huntirov_2016/

     http://verdom.rajce.idnes.cz/12._Sraz_CS_moto_Huntirov/

    http://rolnik1971.rajce.idnes.cz/Huntirov_2016/

     http://pucfol.rajce.idnes.cz/Sraz_veteranu_Huntirov_2.-3.9.2016/

 VIDEO :

 

 

  • 11.SRAZ čs.motocyklů

                   http://jk58.rajce.idnes.cz/11.sraz_moto_Huntirov_5.9.2015/

                  http://buggycz.rajce.idnes.cz/Huntirov_sraz_moto_cs.vyroby_5.9.2015/

                  http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2015/

                  http://ghrohe.rajce.idnes.cz/sraz_HUNTIROV_2015/

  • 10.SRAZ čs.motocyklů

 5.- 6.září 2014 - ačkoli týden před srazem nebylo počasí vůbec lichotivé, meteorologové nám přece jenom udělali radost a počasí pro 10. jubilejní sraz bylo více než přívětivé. Nejvzdálenější moravsko-valašská parta  přijela po ose již ve čtvrtek večer. V pátek jsme tedy nastartovali své koně a vydali se na výlet do středověké krčmy a pekla v Dětenicích. Neco málo jsme "požrali a pochlastali" jak se v místní krčmě říká, a dále se vydali do nedalekého motomuzea Jawa v Rabakově. Potom už nás čekala zpáteční cesta, neboť již odpoledne začínají přijíždět do místa dění další známé, ale i méně známé tváře. Ve 20 hodin čítá parkoviště již na 40 motocyklů, a další ješte dojíždí. Večerní zábava pokračuje, peče se maso, klobásky, bramboráky, točí se svijanské pivo a popíjí se valaššská slivovička. Od 21 hodimy začíná hrát kapela Nudličky a v 21.30 je překvapení večera - cvičení u tyče, které mělo velký ohlas. Potom náš velký přítel Tonda alias "Čáryfuk "  oslavil netradičně  své 50kulatiny mezi motorkáři prakticky s celé republiky. Mezi prvními sobotními účatníky byl pořadatel "Melecháče"   Petr S. , ten chtěl přijet v sobotu první a tak dorazil v 0.20 hodin . To však již ostatní byli v mírně opojném stavu a tak se již chystali do svých pelechů či stanů. V sobotu ráno tradičně snídaně pro páteční účastníky a mezitím dojíždějí do 10 hodiny další nadšenci na motocyklech čs. výroby. Letošní start byl trochu jiný než ty předchozí. Startujeme totiž postupně po 30 sec. do tzv.časovky, a na trati plníme několik pro někoho i záludných úkolů. Postupně dojíždíme do pivovaru Malý Rohozec, kde je oběd a odsud již jedeme společně přes Kozákov do Smrčí, kde na nás čeká oslavenec a bývalý železnobrodský sidecarový závodník pan Rudolf Sůva. Ten slaví své 90-tiny a mezi gratulanty je i cestovatel a spisovatel p.Hošťálek, který napsal o mistrovi knihu, kterou si bylo možné právě zde koupit a zárověň nechat podepsat . To už ale je odpoledne a tak startujeme a jedeme směr Dlouhý, Koberovy, kolem Suchých skal na Malou Skálu a do cíle v Huntířově. Než se jezdci občerství, my se snažíme co nejrychleji spočítat časovku a soutěže, vyhodnotit a odměnit  již tradiční kategorie.

Na sraz dorazilo 106 registrovaných posádek a odhadem cca 15-20 kteří se neregisrovali a po startu odjeli.

Děkujeme všem sponzorům, vedení Sokola v Huntířově, a šéfovi grilu, kteří nám pomohli ke zdárnému průběhu celého srazu.

Již nyní se těšíme na shledání s Vámi, kteým se sraz líbil příští rok v obvyklém termínu 4. - 5. září 2015

Foto :  http://rolnik1971.rajce.idnes.cz/10._sraz_Huntirov_2014/

            http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2014/

            http://pucfol.rajce.idnes.cz/Veterani_Huntirov_5.-6.9._2014_./

            http://ghrohe.rajce.idnes.cz/Huntirov_2014/

            http://kenny32.rajce.idnes.cz/Huntirov_podesate/

 

Video z odjezdu v pivovaru Malý Rohozec :

        https://www.facebook.com/video.php?v=910645685630774&l=2373541504051686707

 

Pozn. pokud má někdo fotky na netu a chtěl by se podělit , zašlete prosím odkaz na adresu motosraz.huntirov@volny.cz  rádi ho sem umístíme

 

  • 9. SRAZ čs.motocyklů

6.- 7.září 2013 - na 9.sraz přijelo celkem 125 motocyklů, navštívili jsme rozhlednu U čápa v Příchovicích, a nově otevřené motomuzeum v Borku u Turnova.

Foto : http://pitrsliberec.rajce.idnes.cz/Motosraz_Huntirov_a_po_te/

           http://kenny32.rajce.idnes.cz/Huntirov_2013/

          http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2013/

           http://reekers.rajce.idnes.cz/Sraz_CS_veteranu_2013/

           http://rolnik1971.rajce.idnes.cz/Huntirov_2013_-_9.Sraz_motocyklu_cs._vyroby/

          http://buggycz.rajce.idnes.cz/2013-09-07_Huntirov_sraz_Jawa/

  • 8. SRAZ čs.motocyklů

7.- 8.září 2012 - na 8.sraz přijelo celkem 107 motocyklů, navštívili jsme Muzeum dřevěných      hraček Detoa, muzeum Energie a pozdravili jsme účastníky srazu škodovek v Malé Skále.

Foto :  pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel_-_Huntirov_2012/

            reekers.rajce.idnes.cz/Sraz_CS_veteranu_2012/

            sidecarclubnasavrky.rajce.idnes.cz/8.9.2012_Huntirov/#

  • 7. SRAZ čs.motocyklů

9.- 10.září 2011 - na 7.sraz přijelo celkem 92 motocyklů

foto: http://verdom.rajce.idnes.cz/Sraz_veteranu_2011-_Huntirov

        http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel-Huntirov_2011

       http://t-1000.rajce.idnes.cz/9.sraz_cs.motocyklu_Huntirov

       http://mastikulka.rajce.idnes.cz/9.Sraz_CS.motocyklu_Huntirov

  • 6. SRAZ čs.motocyklů

3.- 4.září 2010 - na 6.sraz přijelo celkem 68 motocyklů

foto:http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel-motorka/ http://vrtulkajitulka.rajce.idnes.cz/cezetaci_sraz_v_Huntirove/

 http://pharlap1.rajce.idnes.cz/Pavel-motorka/

  • 5. SRAZ čs.motocyklů

28.- 29.srpna 2009 - na 5.sraz přijelo celkem 74 motocyklů

foto:   http://www.fotogalerie.honan.cz/foto09/srazmot29.8/index.htm

http://hanzkrbek.rajce.idnes.cz/Sraz_Huntirov_8.2009

záznam na DVD je možné objednat na cz.moto@volny.cz .Cena 50,- Kč

 

  • 4. SRAZ čs.motocyklů

13.září 2008 - na 4.sraz přijelo celkem 55 motocyklů 

foto:  http://cezetaci.rajce.idnes.cz/IV.Setkani_moto_cs.vyroby

záznam na DVD je možné objednat na cz.moto@volny.cz .Cena 50,- Kč

 

  •  3. SRAZ čs.motocyklů

15.září 2007 - na 3.sraz přijelo celkem 50 motocyklů 

 

  • 2. SRAZ čs.motocyklů

18.září 2006 - na 2.sraz přijelo celkem 49 motocyklů 

 

  • 1. SRAZ čs.motocyklů

30.dubna 2006 - na 1.sraz přijelo celkem 32 motocyklů 

 

 

 

                Na sraz dorazilo 98 registrovaných posádek. Navštívili jsme sraz Porche, Obří sud Javorník.

      Foto :  http://ckalov73.rajce.idnes.cz/Sraz_cs._moto_Huntirov_2015/